Pagina's

woensdag 30 maart 2011

Zwarte zpagetti tas

Gemaakt voor een collega.
Het is de ultieme vorm, zo ga ik er nog een paar maken :D6 opmerkingen:

 1. Jouw blog via Google gevonden in mijn speurtocht naar leuke Zpagetti-ideetjes.

  Deze tas is helemaal geweldig!!! Kun je kort aangeven hoe, want ik ben op zoek naar een patroon om een tas voor het werk te maken waar in elk geval mijn documentenmap in past. Haken met Zpagetti lijkt mij hiervoor ideaal!!!!

  Thanks 4 Sharing

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je leuke reactie! Ik had niet verwacht dat mijn tassen zo populair zouden worden.

  Het patroon is simpel. Je kunt beginnen met de uitleg van: http://www.hoooked.nl/index.php?option=com_rokdownloads&view=file&Itemid=127&id=7%3Apatroon-tasje-ravenna&lang=nl

  Dus beginnen met 5 losse en dan om en om meerderen voor de bodem. Ik meet dan de doorsnede en als ik op 20-21 cm zit dan ga ik verder met vaste per steek. Langzaam aan naar boven minderen 1 of twee per ronde. Ik kom na 17 touren op 32 steken, dan maak ik de handvaten en doe nog twee touren. Je kunt natuurlijk zelf weten op hoeveel steken je uiteindelijk uit wilt komen, als je een grotere opening wilt. Het is een beetje proberen. Ik ben uitgegaan van een a4tje en deze is 21 cm.

  Ben benieuwd naar je resultaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi hoi, ik ben ook maar eens aan het freubelen geslagen met zpagetti, maar dan van scheepjeswol, die hebben kleuren die je kunt bijbestellen. Bedankt voor je tips, ik zal een fotootje sturen als het wat is geworden ;-)Heb de helft alweer uitgehaald omdat het niet plat blijft, maar het begin is er! groetjes, Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken dat haken en weer uithalen en weer haken. Ik merk toch wel dat dat uiteindelijk loont omdat het dan meer naar je zin wordt. Als hij niet plat wordt kunt je beter wat minder meerderen, ik denk dat het dan beter gaat.

  Groetjes,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je je foto's en een omschrijving hier neer hebt gezet!

  Voor m'n eerste projectje wilde ik deze tas haken. Eerst heb ik het Ravenna patroon proberen te volgen. Maar met zes beginnen in plaats van vijf blijkt niet handig te zijn: de rand wordt dan wiebelig. En in het Ravenna patroon wordt veel sterker in geminderd dan wat jij typt en zo snel zo smal omhoog gaan vond ik ook niet mooi. Dus voor de tweede keer uitgehaald. In het rondje van vijf begonnen met 2 in 1, 1 in 1, 2 in 1 enz. dus 8 steken op de tweede toer.

  Nu heb ik een nieuwe uitdaging. Bij mij zat ik bij 20-21cm op een toer met 60 steken (toeren achtereenvolgens: 5, 8, 12, 18, 27, 40 en 60 steken), dus wilde ik minderen met twee keer 29 in 30 steken maken en dan twee keer 29 in 28 steken, enzovoorts. Alleen krijg ik nu twee rare hoeken in mijn tas. Hoe zit dat bij jouw tas? Heb jij die twee steken per toer minderen ook telkens op dezelfde plek gemaakt, of doe je dat op meer willekeurige plekken?

  Ik heb trouwens een voordeel gevonden van m'n eerste projectje zo vaak uithalen: ik haak mijn vasten steeds netter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tas! Die ga ik ook proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen